top of page
Eatit_logga.png
Blueberry Crepes

Vecka 11

Ät frukost till middag

Vecka 11 och dags för att förenkla middagarna. Att komma hem utan plan för middag och ett tomt kylskåp är vanligt. Och då är vägen till hämtpizzan eller en tallrik filmjölk kort. Ät frukost till middag istället, så tjänar du både tid och får i dig något nyttigt.

15 min

Tar det extra tid?

Varför ska du äta kalla middagar?

Det finns ingenting magiskt med kokt pasta, köttfärssås eller kycklinggryta. Näringsmässigt skulle du kunna leva på havregryn, yoghurt, ägg, bär och frukt, fullkornsbröd och bra pålägg. Typisk frukostmat alltså. De dagar du inte har planerat middag, ja eller helt enkelt inte har någon ork till att laga något alls – plocka fram frukostmaten istället. Med gott samvete. Det viktiga är att det inte bara blir två rostmackor med smör, för det ger varken tillräckligt med energi eller näringsämnen. En tallrik havregrynsgröt med bär och lite nötter och ett kokt ägg, en omelett och ett par knäckemackor eller en skål yoghurt med musli, banan och frön, fungerar däremot utmärkt.

Natural Medicine

Så okrångligt är det 

Har du frukostmat hemma, så är middagen klar. Havregryn, osötad musli, naturell yoghurt eller filmjölk, frukt, bär, fullkornsbröd, avokado, jordnötssmör, skinka/kalkon och ägg – och middagen är klar.

Mackmiddag med gott samvete
En skiva rågbröd med jordnötssmör och skivat äpple
En skiva rågbröd med kokt ägg och kaviar
En kopp te och en apelsin.
Klart!

Bread and Jam

Kall middag i skål
Naturell yoghurt med en skivad banan och frysta bär, osötad musli och ett par matskedar krossade nötter. Toppa med kanel eller flytande honung.
Det kan inte bli enklare.

Granola Yogurt

Copyright © 2021 Eatit AB. All Rights Reserved.

Vid frågor kontakta halsoguiden@eatit.io

bottom of page