top of page
Eatit_logga.png

Vecka 1

Tiden som inte räcker till

Då är du igång! Super, eftersom det brukar heta att motion är den bästa medicinen. Och det stämmer att fysisk aktivitet verkligen minskar risken för olika besvär och en rad allvarliga sjukdomar. Dessutom är regelbunden fysisk aktivitet en riktig humörhöjare! Motion är alltså en riktig MIRAKELMEDICIN. Ändå är det så lätt hänt att vi inte tar dosen vi behöver. Varför? En av de vanligaste orsakerna är ”jo men jag hinner ju inte”. Och antagligen ligger det en del i det. Känner du igen dig?  Vecka 1 ska vi därför utforska hur du kan komma runt tidsbristen.

15 min

Tar det extra tid?

Var en välgörare

Klipp grannens gräsmatta, rasta en hund, skotta uppfarten hos någon som blivit till åren. Du får röra på dig och samtidigt gå hem och känna tillfredsställelse över att ha gjort något värdefullt för någon annan.

Ta vara på gratis minuter

Under de två minuter du borstar tänderna, gör så många knäböj du bara orkar. Gör det verkligen någon skillnad, kan man fråga sig. Jo faktiskt, morgon och kväll blir över 24 timmar knäböj på ett år. Galet!

Umgås med dem du tycker om

Gå på skogsutflykt, spela frisbee golf, åk till en utomhushinderbana, simma, cykla till en gemensam vän, upptäck en ny vandringsled, trava ved. Ha en aktiv fritid tillsammans helt enkelt.

NY Vecka1 blue field (1).jpeg

Trixa med transportsträckan

Vinkel 1: maximera. 

Fundera över vilka gånger det är möjligt att använda transportsträckor till att röra på dig. Vilka gånger kan du lämna bilen? När har du tillfälle att ta en liten omväg? Vilka dagar ska de bekväma skorna med på jobb? 

 

Vinkel 2: minimera.

Fundera över i vilka lägen du kan skippa transportsträckan helt för att istället hinna röra på dig. Du behöver inte åka till ett gym – du kommer långt med basövningar på hemmaplan! I Ömsen Hälsa appen hittar du exempelvis fyra olika träningsprogram som bygger både styrka och rörlighet. På youtube finns också en uppsjö pass.

Din guide 

Jag som guidar dig via mobilen de här fyra veckorna heter Lovisa Sundlöf. Jag är fysioterapeut och dedikerad hälsocoach för dig som Ömsen Hälsa kund. Bokar du in din hälsoträff så kan jag ge dig personlig rådgivning (kanske ett träningsprogram?). Ömsen Hälsa bjuder.

Week 1 Last paragraph 1.jpg

Hemmagjorda energibars

Det här är riktigt bra bars att ha med om du behöver fylla på med energi.

https://undertian.com/recept/hemmagjorda-energibars/

Week 1 Last paragraph 2.jpg

En tanke
Livet innehåller ofta mer än vad vi riktigt hinner med. Kanske kan det hjälpa att tänka så här:  Du sparar tid på fler friska dagar och träning ger dig dessutom mer ork och energi till allt det där du behöver ha tid till.

Week 1 Last paragraph 3.jpg

Copyright © 2022 Eatit AB. All Rights Reserved.

Vid frågor kontakta halsoguiden@eatit.io

bottom of page