top of page

Om oss

Hälsa genom kost.

Genom att kombinera teknik med medicin vill vi bidra till en värld utan kroniska sjukdomar.

Vår mission

"Make healthy choices easy".

Eatit vill att det ska vara enkelt att fatta hälsosamma beslut. Vi kombinerar beteendevetenskap, nutrition, smart teknik och otroliga människor för att tackla den globala epidemin av kroniska livsstilssjukdomar, en gång för alla.

Träffa grundarna

Theresia och Oytun träffades år 2012 på KTH i Stockholm när de läste till civilingenjörer. Med ett intresse för mat och teknik grundade de ett matleveransföretag som gav förslag på matrecept baserat på kundernas hälsodata och matpreferenser. 

Theresia.png
Oytun.png

Under resans gång insåg de det stora och kraftigt ökande behovet av dietister. Då beslöt sig grundarna att starta Eatit för att ge personer ytterligare stöd till livsstilsföränding och för att de dietistresurser som finns ska kunna användas på ett mer effektivt sätt för att nå fler patienter. År 2019 blev företaget Sveriges första subventionerade digitala dietisttjänst och förändrat livet för otaligt antal individer över hela Sverige. 

IMG_3644.png

Företaget

Eatit består av ingenjörer, läkare och dietister som jobbar för att skapa ett friskare liv för fler. Vi utgår från etablerad forskning och vetenskap med missionen att förändra hur individer äter genom att göra det enkelt och lekfullt. Teamet bakom Eatit består av personer av olika nationaliteter och kön, vilket vi tror är en av våra framgångsfaktorer.

50% av alla svenskar är överviktiga och 17% har det Metabola syndromet, många utan att veta om det. Var och en av komponenterna i metabola syndromet ökar risken för kardiovaskulär sjukdom. Då diagnosen metabola syndromet föreligger fullt ut är risken för hjärtinfarkt 5 gånger högre än för normalindividen. Övervikt är den viktigaste riskfaktorn för metabola syndromet och typ 2 diabetes. Nya data visar att en typ 2 diabetiker löper 20 % risk att få en hjärtinfarkt inom 7 år. Det motsvarar ungefär lika stor risk som en person med en tidigare hjärtinfarkt löper att få ytterligare en.

Är du vår nästa kollega?

Vi letar alltid efter bra personer som vill vara med och utveckla Eatit. Är du dietist? Utvecklare? Psykolog? UI/UX eller copy person? Eller har du ett annat perspektiv som du tror hjälper Eatit på vägen. Sök en specifik position eller skicka en öppen ansökan till hi@eatit.io

- Eatit söker dietist

- Eatit söker utvecklare

- Eatit söker psykolog

- Öppen ansökan

Linda Jansson_rund_sv.png
Helena G_rund_sv.png
Olivia Johansson_rund sv.png
sara_bv2.png
bottom of page