top of page

Över 50 år av samlad erfarenhet under samma tak

Eatit består av ingenjörer, läkare och dietister som jobbar för att skapa ett friskare liv för fler. Vi utgår från etablerad forskning och vetenskap med missionen att förändra hur individer äter genom att göra det enkelt och lekfullt. Teamet bakom Eatit består av personer av olika nationaliteter och kön, vilket vi tror är en av våra framgångsfaktorer. Vill du bli en del av oss? Tveka inte att höra av dig till hi@eatit.io

Eatit är en digital vårdgivare som har räddat liv sedan 2019. Vi startade Eatit med visionen att alla ska få möjligheten att träffa en dietist på lika villkor; oavsett var man bor eller vilka ekonomiska förutsättningar man har.

 

50% av alla svenskar är överviktiga och 17% har det Metabola syndromet, många utan att veta om det. Var och en av komponenterna i metabola syndromet ökar risken för kardiovaskulär sjukdom. Då diagnosen metabola syndromet föreligger fullt ut är risken för hjärtinfarkt 5 gånger högre än för normalindividen. Övervikt är den viktigaste riskfaktorn för metabola syndromet och typ 2 diabetes. Nya data visar att en typ 2 diabetiker löper 20 % risk att få en hjärtinfarkt inom 7 år. Det motsvarar ungefär lika stor risk som en person med en tidigare hjärtinfarkt löper att få ytterligare en.

 

Tidiga insatser och behandlingar är viktiga för att minska sjukdomen samt förbygga framtida sjukdom. Trots detta är det få patienter som har tillgång till en dietist. Per 100.000 invånare finns det 463 läkare men endast 7 dietister. Många regioner har dessutom svårt att tillsätta de dietisttjänster de har. Detta betyder att det är få personer som har möjlighet att träffa en dietist, och att dina möjligheter dessutom bestäms beroende på var du bor. Det har Eatit ändrat.

 

Eatit är den digitala dietisten som ger behandling via ett evidensbaserat digitalt stöd och kontakt med din personliga dietist. Vi tror på kombinationen av professionell hjälp i kombination med digital teknik. Det digitala besöket omfattar bedömning, utredning och behandling. Vi garanterar hela Sverige tillgång till dietister, det kostar 250 kronor och om du har frikort är det kostnadsfritt.

bottom of page