top of page
  • Eatit

Fråga dietisten

Användarfråga till dietisten "Hej jag är en man mellan 30 och 40 år som har några kilos övervikt som jag skulle behöva gå ner. Just nu har jag en stressig period på jobbet, jag vet att det är extra viktigt då att planera sina måltider och äta nyttigt men jag känner inte att jag orkar eller hinner. Vill egentligen bara äta comfort food. Har du något bra tips?"


Dietistens svar:


Jag förstår din utmaning. Det är många som känner likadant. Här kommer några tips som kanske underlättar vardagen:


1) Handla hem mat som går snabbt att laga men som är nyttigt. Exempelvis:

  • Omelett

  • Sill med potatis

  • Makrill i tomatsås på knäckebröd

  • Frysta grönsaker

2) Om du inte känner att du orkar/hinner laga mat och kan du köpa frysta färdigrätter, men välj sådana som innehåller ca 600 kcal och köp till t.ex. en ask cocktailtomater eller minimorötter.


3) Här kommer ett klassiskt "tråkig-dietist-tips" men som fungerar så bra så jag måste säga det ändå;När du väl fått näsan ovanför vattenytan så sparar man mycket tid på att göra en veckoplanering/veckohandling av maten. Istället för att varje dag behöva fundera på vad du ska äta och lägga tid på att gå till butiken så se till att allt finns hemma. När man väl kommit in i rutinen så är det en fin present att ge till sig själv för att få en enklare vardag (förutom att man sparar tid så oftast äter man både för mindre pengar och nyttigare då också).


Har du fler frågor till dietisten? Ansök om en plats i Eatits program via vår hemsida eller genom att fylla i detta formulär.


211 visningar0 kommentarer
bottom of page