top of page
  • Eatit

HONUNGSSTEKTA NEKTARINER MED JORDGUBB OCH YOGHURT



Nektarinerna smakar underbart gott just nu! Här kommer ett recept att njuta av både på morgonen och kvällen. Honungsstekta nektariner och jordgubbar med smak av smör och lime som du serverar med vaniljglass är en alldeles underbar efterrätt som garanterat gör succé. De söta varma frukterna med sin ljuvliga smak av honung kompletteras av den kalla glassen.


INGREDIENSER:


3 nektariner

1/2 l jordgubbar

1/2 dl skalad sötmandel

2 msk smör

1/2 lime (skal och juice)

2 msk honung

1 msk hackad mynta

1/2 l vaniljglass3 nektariner

1/2 l jordgubbar

1/2 dl skalad sötmandel

2 msk smör

1/2 lime (skal och juice)

2 msk honung

1 msk hackad mynta

1/2 l yoghurt (en naturell, gärna exempelvis grekiskyoghurt)


GÖR SÅ HÄR:


Dela och kärna ur nektarinerna. Skär nektariner och jordgubbar i bitar.

Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den blir ljusbrun. Ta upp den.

Stek nektarinerna några minuter i smöret i stekpannan. Lägg i jordgubbarna.

Riv limeskal och pressa juicen. Rör ner i frukten tillsammans med honung och mynta. Servera varma eller ljumma med yoghurt till.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page