top of page
  • Eatit

Konsekvenser för fetmaepidemin i spåren av Covid-19

Fetma relaterat till covid-19 är värt att nämnas av flera anledningar utöver att fetma är en oberoende riskfaktor för covid-19. Nedan nämner vi tre faktorer till varför även den globala fetmaepidemin riskerar att förvärras av Corona-viruset och Covid-19.1. Fetma och den ekonomiska krisen

Denna globala pandemin har också snabbt blivit en global ekonomisk kris, som på ett oproportionerligt sätt kommer att påverka världens mest utsatta befolkning. I många länder är samma segment av befolkningen också den med högre risk för fetma, vilket kan förvärra fetma krisen i framtiden.


2. Inställda gruppbehandlingar och operationer

Utöver detta kan den nuvarande pandemin bidra till en ökning av antalet personer med fetma, och hur allvarlig fetma man har, eftersom viktminskningsprogram (som ofta levereras i grupper) och ingripanden som kirurgi försvåras kraftigt för närvarande - och det kommer troligtvis att pågå under en länge tidsperiod. Åtgärderna som införts i vissa länder (till exempel inte att lämna hemmet i flera veckor även för de som inte är sjuka) kommer att påverka rörligheten och upprätthålla fysisk inaktivitet även under korta perioder ökar risken för metabolisk sjukdom.


3. Minskad motion och förändrade vanor

Slutligen får den nuvarande krisen och behovet av självisolering många att dra ner på sin fysiska aktivitet och ändra sina matvanor till det sämre, vilket kommer att leda till en ökning i vikt om detta kvarstår under en längre tid.

Eatit hjälper gärna till!

Vi på Eatit vill göra vad vi kan för att motverka denna utveckling. Vårt livsstilsprogram kan användas digitalt via Eatits plattform. Den enda kostnaden för dig är patientavgiften (gratis för dig som har högkostnadsskydd/frikort).

Få hjälp genom Eatits viktminskningsprogram även under covid-19

Genom att påbörja Eatits program för förbättrade livsstilsvanor och viktminskning så ansöker du via Eatits hemsida. Om du platsar för programmet får du en inbjudan till vår plattform där du kan starta ditt konto och komma i kontakt med din dietist. Ni träffas då digitalt via telefon och chatt varannan vecka i 12 veckor. Du bokar själv in en tid i kalender utifrån dietistens lediga tider.

12-veckorsprogrammet hjälper dig att nå dina hälsomål. Programmet anpassas av ditt hälsoteam efter dina förutsättningar och behov. Här är exempel på ämnen som kan ingå i behandlingen: Socialt ätande, mättande mat, äta för att tappa vikt, kunskaper och myter.

Ansök här: https://www.eatit.io/formulaer

14 visningar0 kommentarer
bottom of page