RECEPT: UNGSBAKAD AUBERGINE MED TOMAT OCH PINJENÖTTER
Uppdaterat: 2 sep. 2019
Ungsbakad aubergine smakar ljuvligt. I detta recept serveras det även med ugnsbakade tomater och pinjenötter. Ät denna rätt som den är eller koka lite bulgur eller matvete till.
INGREDIENSER:

1 aubergine
4 tomater
2 - 2 1/2 msk olivolja
2 msk grovhackad vitlök
salt
nymalen svartpeppar
pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°C.
Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Halvera tomaterna. Pensla en plåt med olivolja. Strö salt och peppar över botten. Lägg på aubergineskivorna och tomathalvorna. Fördela vitlökshacket över. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 30 minuter.
Lägg på pinjenötter och servera.