top of page
  • Eatit

Att väga sig regelbundet

För att gå ner i vikt och sedan hålla vikten är det bra att ha en rutin kring vägning. Komplettera gärna vägning med att ta midjemått då och då. Ibland kan midjemåttet förändras när man gjort livsstilsförändringar och börjat träna och äta bättre även om inte vikten förändras.


Att väga sig en gång i veckan är en bra rutin vid viktminskning. I Eatits livsstilsprogram rekommenderar vi att du för in vikten 1 gång i veckan. Inför varje chatt ska du ha en aktuell vikt. Bestäm därför 1 dag/vecka och försök att väga dig under samma förutsättningar. Mest noggrant blir det om du väger dig innan frukost. För in vikten i Eatit appen.


Väger du dig 1 gång i veckan kan du efter några veckor se din trend. Vi kan alla ha naturliga viktvariationer på ±1 kg som beror på bland annat vätskevariationer i kroppen. Därför är det viktigt att fortsätta väga sig regelbundet så du kan följa viktutvecklingen.


Ett råd på vägen. Det kan kännas jobbigt att väga sig om vikten börjar öka, men det är då som det är allra viktigast. Att väga regelbundet kan hjälpa att bromsa viktökningen.

Bestäm gärna redan nu vilken dag du ska börja registrera din vikt.

385 visningar0 kommentarer
bottom of page