top of page
Eatit_logga.png

Vecka 4

Gratis är gott!

Den här veckan ska du få bli expert på att identifiera resurser och möjligheter som redan finns i din omgivning. Vad det är skiljer såklart från person till person, så expert i ditt liv kan bara du vara. 3 möjligheter att ta vara på:

Tar det extra tid?

30 min

1. Nyttja det du har fri tillgång till

Du gör den här hälsoguiden, och har därför sannolikt Ömsen Hälsa. Grattis till ett synnerligen smart val! Att ha en hälsoförsäkring är klokt, oavsett bolag, ifall något händer. Med Ömsen Hälsa får du dessutom erbjudandet om Fler friska dagar. I rutan nedan listar vi de gratis möjligheter du kan ta del av! Fundera även på te.x. erbjudanden via föreningar du är med i eller arbetsförmåner du har tillgång till.

 

2. Vad finns redan hemma?

Något annat att ta vara på är sånt du redan har hemma i skåpen. Gör det till en målsättning att aldrig slänga mat! Se dig även omkring, bor du nära en backe?Perfekt för en kvarts backträning.

 

3. Ta vara på gratis kunskap

Biblioteken på Åland är små guldgruvor. Låna hem en bunt magasin med recept eller träningstips. Lär dig nytt om matlagning, hälsotekniker, friluftsliv, motion eller hobbyer.

v4 blue field.jpg

Maxa nyttan med Ömsen Hälsa

 

Hälsoträff: värdet på hälsoträffpaketet är 380€ och det får du var tredje år. Ta vara på det! Se din hälsocoach som en naturlig tillgång för din hälsa. Få råd enligt ditt behov, kanske behöver du hjälp med ett personligt träningsprogram eller fysioövningar? Träffarna är gratis och oberoende av klausuler!

 

Vårdcoach: slå en signal till din vårdcoach på Medimar, istället för att dras med besvär onödigt länge. Tjänsten är gratis och oberoende av klausuler. Ofta är åkommor lättare att åtgärda, ju tidigare man tar tag i problemet.

 

Aktiviteter: Flera gånger per år bjuder Ömsen Hälsa in till event, kurser och Testa på. Våga gå utanför din bekvämlighetszon och hoppa på de tillfällen som bjuds!

Ta en titt i Ömsen-personalens kokböcker

Här har Ömsens personal samlat sina favoritrecept som gör gott och dessutom är snälla mot plånboken. Hittar du en ny favoriträtt?

v4 puff 2 AdobeStock_69689751.jpg

Hardcore spartips: gratis frukt och bär  

Efterlys möjlighet att plocka frukt eller bär som annars blir överlopps. Ge dig ut och plocka nypon, blåbär, lingon, svamp. Rönnbärssylt är gott på rågflingsgröten, koka den på lika delar (frusna) rönnbär och äppel.

v4 puff 3 AdobeStock_368582131.jpg

En tanke

 Slänger du ett halvt paket av en matvara, har du faktiskt betalat dubbla kilopriset för den varan.

v4 puff1 AdobeStock_441419557.jpg

Copyright © 2023 Eatit AB. All Rights Reserved.

Vid frågor kontakta halsoguiden@eatit.io

bottom of page