top of page

Hej, vi är Eatit

Vårt team

Eatit består av läkare, dietister, psykologer, psykoterapeuter och ingenjörer som tillsammans jobbar för att skapa ett friskare liv för fler. 

Theresia Silander Hagström

Theresia.png

VD & Medgrundare

Theresia Silander Hagström har tre passioner: förbättra världen, mat och tech. Hon har en bakgrund inom socialt entreprenörskap i Östafrika och den ideella sektorn, senast som generalsekreterare i Förbundet Unga Forskare. Hennes passion för mat har uttryckt sig på många sätt. Hon har skrivit en matblogg, drivit ett företag som sålt närproducerad mat från småskaliga bönder och hon älskar att baka surdegsbröd. Theresia är civilingenjör i Industriell Ekonomi från KTH i Stockholm.

Oytun Yildirimdemir

Oytun.png

vVD & Medgrundare

Oytun Yildirimdemir är en serieentreprenör, hans första bolag TUGGOTT grundade han som åtta åring, då sålde han tuggummin med ovanliga smaker till de andra eleverna på skolan. Efter tio år på scen som skådespelare och flertalet företags -misslyckanden och -framgångar så har allt nu knutits samman till Eatit. Han är en future thinker, problemlösare och tech-nörd. Oytun är civilingenjör i Industriell Ekonomi från KTH i Stockholm.

Dr. Anders Lundberg

Medicinskt ledningsansvarig

download (1).png

Anders Lundberg är ST-läkare i Internmedicin på Hudiksvall sjukhus och doktorand inom kardiologi på Karolinska Institutet. Anders har en stor passion för forskning, och förutom att jobba tillsammans med Eatits användare för att förbättra deras hälsa så håller han också Eatit uppdaterad på den senaste forskningen inom fältet. Det är en viktigt roll att granska den forskning som kommer ut för att avgöra hur väl genomförda studierna är och vad Eatit ska grunda sina rekommendationer på. Anders är utbildad vid Karolinska Institutet i Stockholm.

sara_bv2.png

Leg. dietist Sara West

Chefsdietist

Sara West är legitimerad dietist och studerar till psykolog. Hon har erfarenhet från att jobba med preventiv hälsa, mödravård och viktreduktion. Hon är också en registrerad yoga- och meditationslärare. Sara är utbildad vid Göteborgs Universitet.

dietist anna hagg

Leg. dietist Anna Hägg

Dietist

Anna Hägg är legitimerad dietist med över 20 års erfarenhet av arbete på specialistklinik för behandling av övervikt och fetma, nu senast på Överviktscentrum på Akademiskt Specialistcentrum. Anna brinner för mat och miljö och föreläser gärna om detta ämne och mat vid behandling av övervikt och fetma. Anna är utbildad vid Uppsala Universitet.

IMG_0313.jpg

Agnes Thiel

Psykolog & Behandlingsutvecklare

Agnes är leg. psykolog med inriktning mot KBT. Hon är intresserad av att göra psykologisk kunskap pedagogisk och lättillgänglig för många människor och arbetar därför med behandlingsutveckling här på Eatit. Agnes har sedan tidigare erfarenhet och kunskap inom psykologisk behandling, NPF och sexologi. Om du har synpunkter eller idéer kring behandlingen så får du gärna kontakta Agnes, som kommer att ta med dina synpunkter i framtida utveckling av Eatit.

Leg. psykoterapeut Joakim de Man Lapidoth

Joakim_rund_sv.png

Psykoterapeut

Joakim är legitimerad psykoterapeut med lång erfarenhet av att jobba med personer med övervikt och obesitas. Joakim har även en PhD från Karolinska Institutet där han forskade om hetsätning.  

Leg. psykolog Fabian Lenhard

Fabian_rund_sv.png

Psykolog

Fabian är legitimerad psykolog som utöver sin kliniska karriär har lång erfarenhet av att utveckla och forska på internetbaserade KBT behandlingar på Karolinska Institutet och att arbeta med kvalitetsutveckling av psykologiska behandlingar. 

Leg. dietist Olivia Johansson

e197b9_74e694e8b397461eb3a1bd7f26242e40~mv2.png

Dietist

Olivia Johansson är legitimerad dietist och personlig tränare. Olivia har över tio års erfarenhet av att jobba med metabolt syndrom, diabetes typ 2, övervikt och obesitas. Hennes fokus är att personcentrera behandlingen och hjälpa varje enskild individ utifrån sina förutsättningar. Hon är empatisk och ger det stöd du behöver till förbättrande levnadsvanor och en beteendeförändring som är hållbar i praktiken. Hon vet hur man skapar vanor som håller över tid. Olivia är utbildad vid Uppsala Universitet. 

Leg. dietist Linda Jansson

Linda Jansson_rund_sv.png

Dietist

Linda Jansson är legitimerad dietist med magisterexamen i klinisk nutrition och kandidatexamen i idrott. Som dietist har hon erfarenhet av primär- och mödravård. Linda har jobbat mycket med kvinnor innan, under och efter graviditet. Linda är en engagerad dietist lyhörd för andra människors utmaningar i livets olika skeden. Hon brinner för att hjälpa individen nå sina mål med hållbara livsstilsförändringar. Linda är även personlig tränare. Linda är utbildad via Göteborgs Universitet.

Leg. dietist Bana Alkhatib

Bana_rund_sv.png

Dietist

Bana Alkhatib är legitimerad dietist med har erfarenhet från att jobba med pre-diabetes, diabetes typ 2, mödravård och obesitas. Bana brinner för att hjälpa och stötta människor till en ny hälsosam livstil och förbättra sina matvanor. Jobbar deltid på Shalgrenska i Göteborg och på Eatit. Har behandlingar på svenska och arabiska.

Leg. dietist Anna Tellström

Anna_Tellstom_foto_rund.png

Dietist

Anna Tellström är legitimerad dietist med en magisterexamen i kostvetenskap från Umeå Universitet.  Anna har under flera år arbetat med övervikt, diabetes typ 2 och andra riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdom och har erfarenhet både från att behandla personer inom dessa områden samt att jobba med forskning inom dessa områden. Har behandlingar på svenska. 

Leg. dietist Helena Grandell

Helena G_rund_sv.png

Dietist

Helena är legitimerad dietist, certifierad coach och personlig tränare. Som dietist har hon över 20 års erfarenhet av att arbeta med livsstilsförändringar inom primärvården såsom tex övervikt, diabetes, IBS samt höga blodfetter. Hon vill hjälpa människor att se helheten och sambandet mellan kost, fysisk aktivitet, vardagsmotion, stress och mental hälsa, dvs tankar och känslor kopplade till beteendeförändring. Är utbildad vid Umeå Universitet. Har behandlingar på svenska.

Eatit.jpeg

Lisa Brattkvist

Dietist

Lisa Brattkvist är legitimerad dietist med en kandidatexamen i hälsovetenskap med inriktning biomedicinsk vetenskap. Hon har jobbat inom specialistmedicin på Sahlgrenskas obesitasmottagning och vet vad som krävs för att få hållbara förändringar. Tidigare har Lisa arbetat som hälsocoach under flera år samt föreläser om kost och hälsa. Hon brinner för beteendevetenskap, positiv psykologi och att hjälpa individer att förbättra sina matvanor. Lisa är utbildad vid Göteborgs Universitet.

Baran3.png

Baran Topal

Utvecklare

Baran Topal är vår seniora utvecklare och IT-arkitekt med över tio års erfarenhet i att bygga skalbara och säkra lösningar som konsult till några av Sveriges största bolag. Han har en master i Informations- och Kommunikationstekniknologier  från KTH i Stockholm och en bachelor i datateknik från Bilkent Üniversitesi i Turkiet.  

Timmy3.png

Timmy Lindholm

Utvecklare

Timmy Lindholm är Eatits Backendutvecklare med en passion för kodning och tyngdlyftning, Han lärde sig koda vid nio års ålder och sedan dess har han fortsatt att utveckla sina intressen inom algoritmer, problemlösning och kodning. Timmy har tidigare tillhört eliten i medeldistanslöpning och studerar just nu Datateknik på KTH i Stockholm.

Bobby_rund.png

Bobby Grossmann

Utvecklare

Senior utvecklare med lång erfarenhet bland annat som CTO på Gnosco och Full Stack Engineer på Polestar. 

Victoria_rund_sv.png

Victoria Nyberg

Medicinsk sekreterare

Victoria är en erfaren medicinsk sekreterare som har hand om journalföring, administration och support. 

bottom of page